Lepsze zabarwienie żółtek uzyskuje się przez dodanie papryki lub marchwi do karmy

Smak oraz kolor żółtka zależą w dużym stopniu od karmy. Między innymi stwierdzono, że intensywne zabarwienie żółtek uzyskuje się przez dodanie do karmy papryki lub marchwi. Przy pielęgnacji kurcząt dobre wyniki otrzymuje się pojąc je odwarem z krwawnika, rdestu ptasiego, melisy, mięty pieprzowej, bobrka trójlistnego, kozieradki, lawendy, kocanki, drapacza, nostrzyka, porostu islandzkiego i kolendry. Wpływa to zarówno na szybki przyrost wagi, jak i na lepsze upierzenie. W wielu krajach zwrócono już na ten problem uwagę. W Polsce także nieliczni, światli hodowcy i zielarze (prof. Żebracki, dr J. Królikowski, dr Bigoszt, inż. mgr T. Madler) rozpoczęli próby w tym zakresie. Wyniki wykazały korzystne działanie używek i leków ziołowych tak na organizm zwierząt, jak i na produkty przez nie wytwarzane.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim blogu o nieruchomościach! Na co dzień pracuje jako agentka pośrednicząca w zakupie nieruchomości, o tej branży dowiedziałam się już bardzo wiele dlatego postanowiłam prowadzić tego bloga, aby podzielić się z Wami moją wiedzą! Zapraszam do czytania!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)