Żołędzie, liście dębu oraz akacji

Żołędzie i liście dębu oraz akacji nadają mu gorzki smak, rzepak i kapusta — zapach przykry, typowy dla tych roślin. Natomiast gryka, koniczyna, owies i słodkie trawy łąkowe znacznie poprawiają smak mleka. Niekiedy dla zwiększenia mleczności i podniesienia smaku mleka podaje się krowom specjalnie niektóre rośliny zielarskie, a między innymi: pokrzywę, kminek, anyż, perz, żywokost, koper włoski lub kolendrę. Wpływają one także korzystnie na układ trawienny samego zwierzęcia. Również w hodowli świń pozytywnie wpływa dodawanie do karmy żywokostu, krwawnika, piołunu, perzu i skrzypu, gdyż poprawia zdrowotność i podnosi przyrost wagi tych zwierząt. U ptactwa domowego, szczególnie u kur, istotne są zdrowotność, upierzenie i przyrost wagi, jak również jakość jaj.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim blogu o nieruchomościach! Na co dzień pracuje jako agentka pośrednicząca w zakupie nieruchomości, o tej branży dowiedziałam się już bardzo wiele dlatego postanowiłam prowadzić tego bloga, aby podzielić się z Wami moją wiedzą! Zapraszam do czytania!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)